Πλαταριά: Ψαροταβέρνες, παραλία και μαρίνα

Angelika Pallas Γράφτηκε από τον 

(2 ψήφοι)

Η Πλαταριά βρίσκεται νότια της Ηγουμενίτσας, στο δρόμο προς τα Σύβοτα, στα 14χλμ. περίπου. Η Πλαταριά χτίστηκε στη θέση της παλιάς Αλμίνης κατά τον Πτολεμαίο, ανάμεσα από τα ακρωτήρια Αγιονήσι και Χοιρονήσι. Πρόκειται για έναν οικισμό πολύ όμορφο, με σύγχρονη μαρίνα, αμμώδη παραλία, απίστευτες ψαροταβέρνες και φυσική ομορφιά, όπου σήμερα κατοικούν περίπου 1000 άνθρωποι. Στη μαρίνα θα δείτε ιδίως κατά την περίοδο του Καλοκαιριού, αραγμένα ιστιοφόρα, γιοτ και σκάφη αναψυχής. Ο όρμος με την έξοδο του προς το Ιόνιο Πέλαγος έχει πολύ ήρεμα νερά γενικώς. Το όνομα της κατά τους ντόπιους ενδέχεται να το πήρε από το μεγάλο πλάτανο στο κέντρο του χωριού. Το πράσινο έιναι αισθητό παντού εδώ δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη για πραγματική χαλάρωση και ηρεμία. Το βράδυ υπάρχουν αρκετά καφέ-μπαρ τα οποία δε θα σας αφήσουν παραπονεμένους.

Η Πλαταριά είναι δημοφιλής προορισμός σε όλη την Ήπειρο και όχι μόνο για όσους λατρεύουν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Διάσημη για τις αστακομακαρονάδες της, τα φιλέτα γάβρου, τα κυδώνια και γενικώς τις εξωτικές γεύσεις σε ότι θαλασσινό υπάρχει. Οι λάτρεις του κρέατος επίσης δε θα μείνουν παραπονεμένοι αφου στην περιοχή υπάρχουν και αρκετές ψησταριές. Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε παρέα με το αεράκι της θάλασσας.

Θέμα στάθμευσης για το όχημα σας στην Πλαταριά δε θα έχετε, αφού ο οικισμός είναι σχετικά απλωμένος. Θα βρείτε εάν ενδιαφέρεστε και διάφορες εκκλησίες να επισκεφτείτε.

Ο επισκέπτης δε θα χρειαστεί να μετακινηθεί για είδη πρώτης ανάγκης, αφού υπάρχει και σούπερ μάρκετ αλλά και πρατήρια καυσίμων. Υπάρχει και αγροτικό ιατρείο σε περίπτωση ανάγκης, ενώ τα πιο σοβαρά περιστατικά εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Συγκριτικά με τα Σύβοτα, η Πλαταριά προσφέρει περισσότερο ηρεμία, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας. Από τα Σύβοτα, η Πλαταριά απέχει μόλις 10 λεπτά της ώρας με αυτοκίνητο. 

Το ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα δίπλα από το Νέο Λιμάνι, βρίσκεται στην καταλληλότερη τοποθεσία για τον επισκέπτη που θέλει να επισκεφθεί την Πλαταριά και τα Σύβοτα αυθημερόν ενώ παράλληλα να έχει τη δυνατότητα απόδρασης και σε άλλα μέρη της Θεσπρωτίας και μη, από το κεντρικότερο σημείο της περιοχής.