Σύβοτα: Η Ριβιέρα της Ηπείρου και οι παραλίες

Angelika Pallas Γράφτηκε από τον 

(1 Ψήφος)

Τα Σύβοτα κατά πολλούς αναφέρονται ως η "Καραϊβική της Ελλάδος". Κατά άλλους η "Ριβιέρα της Ηπείρου". Όπως και να θέλει να την αποκαλέσει κανείς, η περιοχή είναι μοναδική! Το παραθαλάσσιο θέρετρο των Συβότων(κατά τους ντόπιους "Μούρτος") κερδίζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια στο τουριστικό προϊόν. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται τουρίστες και από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Τα Σύβοτα είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς αφού η τοποθεσία σε συνδυασμό με τη θάλασσα δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο γύρω από τον οποίο βρίσκονται διάσπαρτα καταπράσινα νησάκια

Ο συνδυασμός των καταπράσινων λοφίσκων και των υπέροχων ακρογιαλιών είναι αυτός που προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Την είσοδο του λιμανιού των Συβότων στολίζουν τα νησάκια Άγιος Νικόλαος, Μαύρο Όρος, με πετρόχτιστο φάρο και θαλάσσια σπηλιά, Μεγάλο Μουρτεμένο και Μικρό Μουρτεμένο, επίσης με θαλάσσια σπηλιά. Από ιστορικής άποψης, εδώ έγινε και μία ναυμαχία μεταξύ των Κορινθίων με τους Κερκυραίους το 433π.Χ. (η ναυμαχία των Συβότων). Στο λιμάνι του οικισμού δένουν εκδρομικά σκάφη (συνδέουν τα Σύβοτα με τους Παξούς, τους Αντίπαξους και την Κέρκυρα) και νοικιάζονται βάρκες για μικρές εξορμήσεις.

Ο οικισμός παρέχει τα πάντα για όλα τα γούστα. Από κλαμπ, καφετέριες-μπαρ, ταβέρνες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες.. μέχρι και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, παρέχονται τα πάντα. Υπάρχουν και οργανωμένες εκδρομές με πλοιάρια προς παραλίες και νησάκια της γύρω περιοχής. Το τοπίο πραγματικά θα σας συναρπάσει αφού αποκλείεται να μείνει κανείς παραπονεμένος. Για τις παραλίες νότια των Συβότων, τη Μπέλα Βράκα, ο Γαλλικός Μόλος, την Πισίνα, τη Μέγα Άμμο, τη Μικρή Άμμο, την Αγία Παρασκευή και άλλες θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο. Κάποιες τις προσεγγίζετε από την στεριά και κάποιες από τη θάλασσα. Εάν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε μία εξόρμηση με τα πλοιάρια , η περιήγηση περιλαμβάνει βόλτα γύρω από τα νησάκια – τον Αγιο Νικόλαο, το Μαύρο Ορος, το Μεγάλο και Μικρό Μουρτεμένο-, επίσκεψη στη σπηλιά με τους σταλακτίτες, πέρασμα από το Διαπόρι και άφιξη στη φημισμένη παραλία Πισίνα, με τα σμαραγδένια νερά της.

Στον οικισμό βεβαίως υπάρχουν και καταστήματα ενοικιάσεων σκούτερ ή εάν χρειαστείτε να το διεκπεραιώσουμε εμείς για εσάς μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι περισσότερες από τις παραλίες είναι πλήρως οργανωμένες, πράγμα το οποίο και επιτρέπει την πολύωρη παραμονή σας σε αυτές. Αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη στην περιοχή, να δοκιμάσετε τα υπέροχα νερά του Ιονίου Πελάγους σε συνδυασμό με τα εξωτικά ροφήματα που προσφέρονται από τα διάφορα καφέ-μπαρ. 

Νότια των Συβότων θα βρείτε την Πέρδικα και λίγο πιο πέρα την Πάργα. Η διαδρομή παραλιακά θα σας προσφέρει πραγματική συγκίνηση ως προς την ομορφιά που διαθέτει η περιοχή. 

Το ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα δίπλα από το Νέο Λιμάνι, βρίσκεται στην καταλληλότερη τοποθεσία για τον επισκέπτη που θέλει να επισκεφθεί τα Σύβοτα αυθημερόν ενώ παράλληλα να έχει τη δυνατότητα απόδρασης και σε άλλα μέρη της Θεσπρωτίας και μη, από το κεντρικότερο σημείο της περιοχής.

Από την Ηγουμενίτσα, σε λιγότερο από μισή ώρα μπορεί να βρεθεί κάποιος στα μαγευτικά Σύβοτα. Από την Πλαταριά μέσα σε ένα τέταρτο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πλαταριά: Ψαροταβέρνες, παραλία και μαρίνα